Ameliyatsız yüz germe, farklı teknoloji ürünü eriyebilen ameliyat iplerinin derinin farklı katmanlarına yerleştirilmesi ile sağlanır. Özellikle zamanla kaybolan yüz kontürünün düzeltilmesinde, derinin olumlu yeniden yapılanma sürecinin tetiklenmesinde ve bunun sonucu olarak iplerin germe etkisi ile de hacimsel kayıpların görüntüsünde düzelme sağlayabilmektedir.
Ameliyatsız iple yüz germede hangi ipler kullanılır ?
Ameliyatsız iple yüz germede kullanılan PDO ( polydioxanone) ve PLA (poly-l-lactic asid) ipler doku içinde tamamen eriyebilen ve erime süreci içinde yeniden yapılanmayı uyaran özelliklere sahiptir. Bu ipler aynı zamanda uzun yıllardır çeşitli cerrahi operasyonlarda kullanılan alerji yapma özelliği olmayan, doku içinde eriyebilen yapıdadırlar.
Ameliyatsız iple yüz germe ne kadar zamanda uygulanır ?
İpler sayesinde 30 dakika gibi çok kısa bir sürede gözle görünen değişiklikler elde edilirken iş gücü kaybı olmadan günlük yaşama devam edilebilir.
Ameliyatsız iple yüz germe kimlere uygulanabilir?
Ameliyatsız iple yüz germe yüzünde aşırı sarkması olmayan ve çok yoğun elastikiyet kaybı yaşamayan kişilerde yüz kontürünün bozulduğu durumlarda uygulanabilen bir yöntemdir. Genellikle 30-65 yaş aralığında hem kadınlara hem erkeklere uygulanabilen bir yöntemdir.
Hangi bölgeler iplerle tedavi edilebilir?
- Yüz kontürü
- Mandibula hattı
- Orta yüz ve yanaklar
- Boyun
Ameliyatsız iple yüz germe, ameliyathane ve genel anestezi gerekliliği olmadan klinik şartlarında mutlaka deneyimli bir hekim tarafından uygulanması gereken bir işlemdir. İşlem sonrasında yüz bölgesinin dik tutulması ve kısa bir süre buz uygulanması ödem riskini azaltır. Ameliyatsız iple yüz germe sonrası aşırı mimik yapılmasından, yüz üzerine yatılması gibi basınç oluşturacak hareketlerden kaçınılmalıdır.
Ameliyatsız iple yüz germe işlemi ile anında gözle görünür sonuçlar elde etmekle beraber zaman içinde deri içinde yeni kolajen oluşumunun tetiklenmesiyle klinik iyilik halinin devamı sağlanır.