Fibroblast Kültürü – Kök Hücre Tedavisi

Yaşımız ilerledikçe deri içinde kolajen, elastin ve her ikisini üreten fibroblasların sayısı azalır. Fibroblastlar derinin erişkin kök hücreleridir. Fibroblast miktarı ve üretkenliğinin azalması derinin destek dokusunda azalma ve incelmeye neden olur. Derinin su tutma kapasitesi dolayısıyla nem oranı azalır, kurumaya başlar. Deride renk üreten pigmentlerin dengeleri bozulur. Dolayısıyla derinin oluşacak hasarlara direnci azalır ve yaşlanmanın belirtileri deri üzerinde kendini göstermeye başlar. Ciltteki sarkma, mimik nedeniyle oluşan çizgilenmelerin gözle görünür stabil kırışıklıklara dönüşmesi de tüm bu sürecin bir sonucudur.

Zaman içinde doku mühendisliği alanında gelişen teknoloji kendi dokumuzla, kendi kök hücrelerimizle yenilenmenin  kapılarını araladı. Bu teknoloji sayesinde, kulak arkası gibi güneş ışınlarına maruziyetin az olduğu bir alandan alınan 3-4 mm lik (mercimek büyüklüğünde ) bir deri parçasından size ait milyonlarca genç ve sağlıklı fibroblast (kök hücre ) üretmek mümkün oldu.

Fibroblast Kültürü nedir ?

Fibroblast Kültürü otolog fibroblast hücresel tedavi yöntemidir.

Fibroblast Kültürü avantajları nelerdir ?

Fibroblast Kültürü de üretilecek fibroblast ( kök hücre ) tamamen kişinin kendi dokusundan ve serumundan elde edildiği için allerji riski minimumdur. Üretilen fibroblast ( kök hücre ), toksik ve karsinojenik değildir. Fibroblast Kültürü ile elde edilen fibroblastın (kök hücre ) dokuda oluşturduğu iyilik halinin yapılan klinik çalışmalarda 4,5 yıl devam ettiği gösterilmiştir.

Fibroblast Kültürü hangi durumlarda kullanılır ?

Derinin yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasında, iyileşmeyen dokuların revizyonunda, akne veya yanık gibi ardında iz bırakarak iyileşen durumların tedavisinde kullanılabilir.

Fibroblast Kültürü (fibroblast kültürü –kök hücre) nasıl üretilir ?

Kulak arkasından alınan 3-4 mm lik (mercimek büyüklüğünde) bir parça aseptik koşullarda,  tam donanımlı laboratuvara gönderilmektedir. Fibroblast ( kök hücre ) üretimi yaklaşık olarak 4- 6 hafta sürmektedir. Bu sürecin sonunda 15 gün ara ile 3 seferde enjekte edilecek milyonlarca genç ve sağlıklı fibroblast (kök hücre) üretilmiş olur.

Fibroblast Kültürü (fibroblast kültürü – kök hücre) nasıl uygulanır ?

Laboratuvarda üretilmiş ve hazır hale gelmiş Fibroblast Kültürü (fibroblast kültürü –kök hücre)  hastada uygulama planlanan alana, ince ve küçük iğnelerle enjekte edilir. Enjeksiyon öncesi lokal anestezik krem kullanılması işlemin daha ağrısız uygulanmasına yardımcı olur.

Fibroblast Kültürü (fibroblast kültürü – kök hücre) in dokudaki etkinliği ne zaman başlar ve ne kadar sürer ?

Fibroblast Kültürü (fibroblast kültürü – kök hücre) dokuda ilk enjeksiyondan itibaren başlayan ve zaman içinde artarak devam eden fibroblast (kök hücre ) aktivitesi ile yenilenme sağlar. Dolayısı ile önceki yıllardaki kolajen rezervimize ulaşıp genetik altyapıya da bağlı olacak şekilde belirli bir zaman o rezervde kalmamızı sağlar.